Nieuws

Lapland vakantie

zaterdag, 12-3-2016  

Xplorethenorth - Lapland vakantieOf het nu zomer is of winter, niet veel mensen in België kiezen voor een reis naar Lapland. Vakantie vieren in dit noordelijkste deel van Europa komt vaak niet bij hen op. Om de een of andere reden zijn we eigenlijk altijd geneigd om naar het zuiden te trekken als we een vakantiereis gaan maken. Maar waarom zou het zuiden meer te bieden hebben dan het noorden? Ook in de noordelijkste delen van ons continent, want daar hebben we het hier over, valt genoeg te ontdekken en te genieten. Voordat u overweegt om te vertrekken naar Lapland, vakantie plannen doen we immers vaak lang van te voren, moet u natuurlijk eerst weten welk gebied dit precies is en wat hier nu zo bijzonder is. Met andere woorden, waarom zou u voor een Lapland vakantie kiezen en waar gaat u dan heen? De naam doet misschien anders vermoeden, maar bij Lapland gaat het niet om een daadwerkelijk land. Het gaat om een regio die zich uitstrekt van Noorwegen tot Rusland, in het noordelijkste deel van Europa. De naam is afkomstig van de bewoners van het gebied, de Lappen, die zelf de voorkeur geven aan de Saami. Het is een regio waar veel rendieren leven en deze zijn voor de Saami dan ook onmisbaar. Ze leveren melk, vlees, botten en huiden en ze kunnen gebruikt worden om sleeën te trekken. Als u dus afreist naar Lapland, vakantie hier gaat vieren, dan is de kans zeer groot dat u rendieren tegen zult komen. Hoewel deze dieren nu eigenlijk allemaal gedomesticeerd zijn, lopen ze nog wel steeds los rond. Ze kunnen dus zomaar op de weg opduiken of naast uw tent of vakantiehuis. Kiest u voor een Lapland vakantie, dan kiest u dus voor de kans om deze prachtige dieren in de natuur te zien lopen.

Lapland vakantie biedt schitterende natuur

U weet nu waar ongeveer op de kaart u Lapland kunt vinden en u weet ook dat er veel rendieren te vinden zijn. Maar dat is natuurlijk nog niet genoeg reden om een bezoek te brengen aan Lapland, vakantie vieren doet u uiteraard niet in een plaats waar u helemaal niets van weet. Dus wat moet u verder nog weten over deze regio, waarom zo u kiezen voor een reis naar Lapland? Vakantie vieren in het noorden van Europa, betekent vooral genieten van de natuur. Veel steden zijn er niet te vinden, sterker nog, u kunt er kilometers rijden zonder ook maar een andere auto tegen te komen en onderweg passeert u enkel wat kleine plaatsjes. Het is vooral de bijzondere natuur die op mensen een grote aantrekkingskracht heeft. Bezoekt u het Finse of Zweedse gedeelte, dan kunt u genieten van uitgestrekte vlaktes. De taiga is een belangrijk kenmerk van Lapland, vakantie hier vieren betekent uitkijken over eindeloze vlaktes, kilometers ver kunnen zien en genieten van de meren die u onderweg tegen komt. Het Noorse deel ziet er echter anders uit, hier vindt u een meer bergachtig gebied. Wanneer kunt u nu het beste gaan naar Lapland? Vakantie kunt u immers het hele jaar door vieren. Eigenlijk is er geen slecht jaargetijden om dit deel van Europa te bezoeken. In de zomer kunt u er genieten van het feit dat het nooit donker wordt, midden in de nacht kunt u gewoon nog buiten een boekje lezen. U kunt er dan prachtige wandelingen maken en rondreizen door het gebied. Maar ook ‘s winters is een Lapland vakantie zeker een aanrader. Het gebied is sneeuwzeker, het leent zich daardoor uitstekend voor de wintersport. Ook is het natuurlijk bijzonder om te ervaren dat de zon niet opkomt. Daarnaast kunt u er genieten van het prachtige noorderlicht. Alleen dat is natuurlijk al genoeg reden om eens in uw leven naar het noorden af te reizen.

Xplore the North

In welk seizoen u ook een Lapland vakantie wilt gaan maken, feit is dat u deze altijd het best kunt boeken via Xplore the North. Zij zijn gespecialiseerd in reizen naar dit gebied en zij kunnen u dan ook de beste opties bieden. Ieder jaar brengen zij zelf nog weer een bezoek aan Lapland, vakantie vieren doen zij dan natuurlijk, maar tegelijkertijd gaan zij ook op zoek naar nieuwe plaatsen die niet in hun reisaanbiedingen mogen ontbreken. Zij blijven zichzelf dus steeds vernieuwen en blijven op deze manier ook altijd goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de regio. U kunt bij hen kiezen uit verschillende soorten reizen, zowel voor in de zomer als voor in de winter kunt u bij hen een fantastische Lapland vakantie boeken. Of u nu gedurende uw trip op één plaats wilt blijven of dat u wilt rondreizen, zij maken het allemaal mogelijk. U kunt kiezen voor een husky trip, maar ook voor een sneeuwscooter safari, een winterverblijf in een chalet of een zomerse vakantie in een loft. U boekt uw Lapland vakantie via Xplore the Norht omdat:

  • zij zowel comfortabele reizen bieden als meer actieve en sportieve out of the box varianten
  • zij een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding bieden
  • zij enkel werken met kleine groepen voor de activiteiten
  • zij als geen ander weten waar en wanneer u het best het noorderlicht kunt zien
  • zij werken met Nederlandstalige hosts, plaatselijke gidsen en specialisten

Wilt u dus genieten van een fantastische Lapland vakantie, dan is Xplore the North absoluut de reisorganisatie waar u uw reis wilt gaan boeken.


Comments are closed.